1 ч.
-
Порции: 4
Кипнете 1 и 1/2 чаши вода на котлона в дълбока тенджера. Сварете ориза във врящата вода като разбърквате непрекъснато. Намалете температурата до ниска, сложете капак и оставете да къкри 20 минути.
В чиста тенджера смесете 1 и 1/2 чаши сварен ориз, 1 и 1/2 чаши мляко, захарта и солта. Гответе на средна температура като разбърквате, докато се получи кремообразна смес или около 15-20 минути.
Разбъркайте останалата 1/2 чаша мляко с разбитото яйце и стафидите. Гответе не повече от 2 минути като разбърквате непрекъснато. Свалете от огъня. Разбъркайте с маслото и ванилията.
Сервирайте пудинга охладен.
Снимка: iStock
Опитайте още: