Меню

Маслен ванилов пудинг с ориз

17 септември 2015 | 17:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша бял ориз
2 чаши прясно мляко
1/3 чаша захар
¼ чаена лъжичка сол
1 яйце, разбито
2/3 чаша златни стафиди
1 супена лъжица масло
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете 1 и 1/2 чаши вода на котлона в дълбока тенджера. Сварете ориза във врящата вода като разбърквате непрекъснато. Намалете температурата до ниска, сложете капак и оставете да къкри 20 минути.

В чиста тенджера смесете 1 и 1/2 чаши сварен ориз, 1 и 1/2 чаши мляко, захарта и солта. Гответе на средна температура като разбърквате, докато се получи кремообразна смес или около 15-20 минути.

Разбъркайте останалата 1/2 чаша мляко с разбитото яйце и стафидите. Гответе не повече от 2 минути като разбърквате непрекъснато. Свалете от огъня. Разбъркайте с маслото и ванилията.

Сервирайте пудинга охладен.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай