Меню

Супа от сьомга и зеленчуци

26 ноември 2014 | 13:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио
1 глава кромид лук
1 глава лук шалот (червен)
1 чаша репички, нарязани на ситно
1/3 чаена лъжичка джинджифил, настърган
2 л зеленчуков бульон
1 супена лъжица сол
1 чаша сух вермут
1 голям картоф, нарязан на кубчета
300 г филе от сьомга
щипка черен пипер
½ лимон

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете лука и го оставете да се задуши за около 5 минути като разбърквате.

Преместете лука в по-голяма тенджера, добавете солта и разтворения бульон. Оставете да покъкри малко. След това изсипете вермута към течността и отново оставете да покъкри за около 5 минути.

Към супата добавете репичките и картофите. Нека къкрят за около 30 минути. Междувременно овкусете сьомгата със солта и пипера. Запържете я леко в сгорещено олио на средно висока температура. Нужно е съвсем кратко време – само колкото да хване загар.

Накрая я добавете към супата и я оставете да ври с всички останали съставки още 5 минути. Изстискайте сока от половинката лимон и сервирайте, докато е гореща.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай