
Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете лука и го оставете да се задуши за около 5 минути като разбърквате.
Преместете лука в по-голяма тенджера, добавете солта и разтворения бульон. Оставете да покъкри малко. След това изсипете вермута към течността и отново оставете да покъкри за около 5 минути.
Към супата добавете репичките и картофите. Нека къкрят за около 30 минути. Междувременно овкусете сьомгата със солта и пипера. Запържете я леко в сгорещено олио на средно висока температура. Нужно е съвсем кратко време – само колкото да хване загар.
Накрая я добавете към супата и я оставете да ври с всички останали съставки още 5 минути. Изстискайте сока от половинката лимон и сервирайте, докато е гореща.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: