Меню

Супа с картофи и шунка

4 януари 2015 | 14:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 и ½ чаши обелени и нарязани на кубчета картофи
1/3 чаша нарязана на кръгчета целина
1/3 чаша нарязан на ситно лук
¾ ч.ч. нарязана на кубчета шунка по избор
3 и ¼ чаши вода
2 с.л. пилешки бульон
½ ч.л. сол
1 ч.л. млян черен пипер
5 с.л. масло
5 с.л. брашно
2 чаши прясно мляко
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете картофите, целината, лука, шунката и водата в голяма тенджера. Оставете да заври, след това намалете котлона на средна температура. Нека картофите да омекнат максимално. Разбъркайте пилешкия бульон заедно със зеленчуците, прибавете солта и черния пипер.

В тиган загрейте малко мазнина. Запържете брашното за около минута като разбърквате постоянно. Бавно налейте млякото и разбърквайте, за да не кипне. Така няма да се образуват бучки. Намалете огъня на слабо и оставете да покъкри за 4-5 минути.

Изсипете сгъстяващата смес към супата. Разбъркайте много добре, за да се смесят съставките. Сервирайте, докато супата е гореща.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )