
45 мин.
-
Порции: 8
Смесете картофите, целината, лука, шунката и водата в голяма тенджера. Оставете да заври, след това намалете котлона на средна температура. Нека картофите да омекнат максимално. Разбъркайте пилешкия бульон заедно със зеленчуците, прибавете солта и черния пипер.
В тиган загрейте малко мазнина. Запържете брашното за около минута като разбърквате постоянно. Бавно налейте млякото и разбърквайте, за да не кипне. Така няма да се образуват бучки. Намалете огъня на слабо и оставете да покъкри за 4-5 минути.
Изсипете сгъстяващата смес към супата. Разбъркайте много добре, за да се смесят съставките. Сервирайте, докато супата е гореща.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: