Меню

Украинска супа с цвекло

18 февруари 2015 | 12:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 свински наденици
2 глави червено цвекло, обелено и нарязано
3 моркова, обелени и настъргани
3 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязана на ситно
200 г доматено пюре
½ зелка, средно голяма, настъргана
3 домата, обелени и нарязани на кубчета
3 скилидки чесън, смлени
сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка захар
½ чаена чаша заквасена сметана 
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Запържете наденицата на средно висока температура. Свалете от огъня, когато покафенее леко и оставете настрана.

В голяма тенджера напълнете около 2 литра вода. След като кипне, в нея сварете цвеклото, докато омекне. Добавете морковите, картофите и варете още 15 минути. Добавете зелето и кубчетата домати. Прибавете и колбаса към супата.

Запържете лука и чесъна в тиган на средна температура. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Щипката захар се прибавя към пюрето, за да убие киселинността на доматите.

Изсипете доматената смес с лука и чесъна към супата. Подправете със солта и пипера. Варете под капак до готовност.

Сервирайте супата, гарнирана с лъжица сметана и поръсена с пресния магданоз.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай