
2 ч.
-
Порции: 10
Запържете наденицата на средно висока температура. Свалете от огъня, когато покафенее леко и оставете настрана.
В голяма тенджера напълнете около 2 литра вода. След като кипне, в нея сварете цвеклото, докато омекне. Добавете морковите, картофите и варете още 15 минути. Добавете зелето и кубчетата домати. Прибавете и колбаса към супата.
Запържете лука и чесъна в тиган на средна температура. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Щипката захар се прибавя към пюрето, за да убие киселинността на доматите.
Изсипете доматената смес с лука и чесъна към супата. Подправете със солта и пипера. Варете под капак до готовност.
Сервирайте супата, гарнирана с лъжица сметана и поръсена с пресния магданоз.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: