
-
Порции: 10
Напълнете голяма тенджера с водата. Добавете цвеклото. Покрийте го и варете за около час. Готово е, когато е напълно меко и лесно за разрязване. Оставете да се охлади като не изхвърляте водата.
Нарежете картофите. Сложете ги в същата вода да се варят около 20 минути. Настържете морковите, нарежете лука и добавете към картофите. Изсипете олиото в тенджерата. След това прибавете кетчупа и разбъркайте.
Ред е на зелето – добавете и него след като сте го нарязали на тънко. Цвеклото вече трябва да се е охладило и е готово за рязане. Нарежете го на кубчета и го върнете обратно в тенджерата при другите зеленчуци. Изсипете и боба като предварително сте го отцедили и изплакнали от водата в консервата. Прибавете бульона, лимоновия сок и подправките.
Похлупете с капак и варете още 15 минути. Извадете дафиновите листа и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: