Зеленчукова супа с макарони

7 декември 2015 | 18:08 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
2 картофа 
2 моркова 
1/2 глава целина 
1 червена чушка / пиперка 
1 глава лук (по желание заменете със стрък праз) 
3-4 суп. лъж. масло 
около 100 гр макарони (от какъвто тип имате) 
сол, черен пипер, магданоз
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Почистете зеленчуците и нарежете на дребни кубчета. Поставете тенджера с около 1 литър вода на силен котлон. Добавете зеленчуците. След завирането на водата намалете силата на котлона. Оставете да ври на слаб огън около 30 минути. Добавете маслото и макароните. Когато зеленчуците и макароните са се сварили добре (след около още 10 минути) изключете котлона и добавете подправките – сол, черен пипер (по желание), нарязания на ситно магданоз.

По желание при поднасянето може да добавите във всяка порция по лъжица кисело мляко, сметана или настърган кашкавал.

Добър апетит!

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай