Меню

Пирожки с горско месо

1 март 2013 | 12:06 | Надежда Маринова
Добави в любими
За тестото
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
щипка сол
1/2 ч.л. олио
1 яйце
1/2 ч.ч. натрошено сирене
За плънката
гъби печурки 
праз
чубрица

Продукти
Приготвяне

Омесете тесто и го оставете да престои на топло около 10-15 минути. В това време пригответе плънката от нарязаните на ситно гъби и праз и задушени в много малко олио. Овкусете ги със сол и чубрица.
Разточете тестото на кора с дебелина около 1,5 см. Изрежете от него правоъгълници, в които завийте по малко от плънката. Изпечете пирожките във фурната или ги изпържете.
Наричат гъбите горско месо, откъдето идва и името на рецептата.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай