Пълнени гъби с бекон и синьо сирене

Рецепта за пълнени гъби с бекон и синьо сирене

10.01.2018г. / 06 03ч.
Михаела Лазарова
10 или повече големи гъби печурки
300 г бекон, печено пилешко месо или колбас по желание
150 г синьо сирене
3 стръка лук
3 стръка чесън
сол, черен пипер

10 или повече големи гъби печурки 300 г бекон, печено пилешко месо или колбас по желание 150 г синьо сирене 3 стръка лук 3 стръка чесън сол, черен пипер

Нарежете на ситно бекона, чесъна и лука. Сложете го в тиган, за да се разтопи леко мазнината от бекона и зеленчуците да омекнат. След като бекона хване лека коричка, отстранете тигана от огъня.

Добавете натрошеното синьо сирене, черен пипер и сол на вкус. Премахнете пънчетата на предварително измитите гъби и напълнете шапчиците им с плънката. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: thinkstockphotos.com

Опитайте още:

Коментирай