Най-напред сложете моцарелата в камерата за около 20-30 минути, за да бъде максимално стегната, когато я панирате.
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с бирата и след това прибавете брашното и бъркайте с миксер до получаване на гъста, хомогенна каша.
Отделно разбъркайте белтъците на сняг. Добавете им щипка сол – така белтъците бухват най-добре и се запазват по-дълго бухнали. След това внимателно ги добавете към сместа с жълтъците.
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Извадете моцарелата от камерата и внимателно, но бързо оваляйте хубаво всяко парче в сместа, а след това в галетата. Ако искате по-дебела и пухкава панировка оваляйте топките моцарела по два пъти в сместа и галетата.
Пържете на маслена баня в дълбок тиган, докато моцарелките добият тъмнозлатист цвят и станат хрупкави. Поднесете с гарнитура от домати и босилек.
Време за приготвяне: 45 минути
Снимка: Thinkstock