Меню

Спаначено пюре

3 февруари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма купа спанак
2 глави кромид лук
50 г масло
1 ч.л. брашно
150 мл течна сметана
щипка сол
щипка черен пипер
50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете спанака от дръжките. Задушете го в тиган без да добавяте вода. След като омекне и се смачка достатъчно го пасирайте с пасатор.

Нарязания на ситно лук запържете в нагорещеното масло. Не го прегаряйте, важно е да остане със свеж цвят.

Добавете спанака в тигана към лука. Подправете с пипера и солта.

Задушете под капак за около 15 минути. За сгъстяване добавете брашното, предварително разтворено в малко вода, за да няма бучки. Накрая прибавете сметаната. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес и свалете от огъня.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай