Меню

Запечено брюкселско зеле

16 февруари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г брюкселско зеле
5 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка хималайска сол, едра
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Оваляйте брюкселското зеле в зехтина. Поръсете го със солта и пипера. Разбъркайте го добре, за да се овкуси навсякъде.

Постелете лист хартия за печене върху тава. Изсипете зелето в тавата и печете за около 40-45 минути в загрята фурна. От време на време разклащайте тавата, за да се обърнат зелките, така че да се запекат от всички страни. Ако е необходимо добавете още сол.

Брюкселското зеле е готово, когато от всички страни покафенее. Сервирайте като топла гарнитура или предястие.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )