Меню

Гъби соте с чесън

8 май 2015 | 11:19 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г пресни гъби
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, смлени
3 стръка магданоз, нарязани
½ чаена лъжичка сол
щипка черен пипер
пармезан за поръсване
10 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината на силен огън. Запържете леко чесъна за 1 минута. След това добавете и измитите гъби. Можете да ги пуснете в тигана цели или нарязани.

Сотирайте ги като постоянно разклащате тигана, за да достигне мазнината до всички страни на гъбите. Добавете останалите подправки. Разбъркайте добре. Сервирайте бързите сотирани гъби поръсени с пармезан.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
g®isha ( преди 7 години )
В рецептата за сотирани гъби или картофи, и въобще като цяло, магданоз няма. Но тези са супер така или иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар