Меню

Пълнени и запечени домати с моцарела

10 юни 2015 | 11:55 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 средно големи домата (по 2 домата на порция)
300 г ориз
300 г печени червени чушки
5 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
щипка босилек
50 мл олио
200 г пушена моцарела
4 чаши зеленчуков бульон
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в сгорещена мазнина. След това се добавя оризът. Когато зрънцата станат прозрачни се долива бульонът. Докато плънката се готви издълбайте доматите.

Когато оризът е готов може към плънката да добавите вътрешността на издълбаните домати, босилек, сол и черен пипер. Гответе още около 10 минути. След това напълнете доматите и за капаче сложете по едно парче моцарела.

Запечете ги в предварително загрята фурна, докато моцарелата се разтопи.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай