Меню

Яйца ала Бенедикт с цвекло и сос холандез

28 август 2015 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца

2 филийки хляб

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

100 г настърган овчи кашкавал

2 бр луканкови пръчици

За салатата:

100 г червено цвекло

100 г червено зеле

50 г слънчогледови семки

2 супени лъжици зехтин

½ супена лъжица оцет

1 щипка сол


За соса холандез:

4 жълтъка

2-3 супени лъжици зехтин

сокът от ½ лимон

1 щипка черен пипер
40 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

2-те яйца се забулват във вряща вода. Извадете ги с решетъчна лъжица. Двете филийки се запичат на тостер. Средината им се изрязва с помощта на чаша, за да се премахнат коричките. 

Използвайте филийките като канапе – поставете върху едната от тях готовите яйца. Върху другата филийка поставете салатата.

За салатата:

Настържете зелето. Червеното цвекло нарежете на кубчета и сварете. Смесете със слънчогледовите семки. Овкусете със зехтин, оцет и сол. Поставете салатата върху канапето от препечена филийка.

Накрая залейте със сос холандез.

За соса холандез:

На водна баня разбъркайте 4-те жълтъка, докато започнат леко да се стягат. Добавете на тънка струя зехтина. След това и лимоновия сок. Поръсете с подправките. Бъркайте непрекъснато. 

Залейте яйцата ала Бенедикт със соса. украсете с луканкови пръчици и сервирайте!

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай