-
Порции: 1
2-те яйца се забулват във вряща вода. Извадете ги с решетъчна лъжица. Двете филийки се запичат на тостер. Средината им се изрязва с помощта на чаша, за да се премахнат коричките.
Използвайте филийките като канапе – поставете върху едната от тях готовите яйца. Върху другата филийка поставете салатата.
За салатата:
Настържете зелето. Червеното цвекло нарежете на кубчета и сварете. Смесете със слънчогледовите семки. Овкусете със зехтин, оцет и сол. Поставете салатата върху канапето от препечена филийка.
Накрая залейте със сос холандез.
За соса холандез:
На водна баня разбъркайте 4-те жълтъка, докато започнат леко да се стягат. Добавете на тънка струя зехтина. След това и лимоновия сок. Поръсете с подправките. Бъркайте непрекъснато.
Залейте яйцата ала Бенедикт със соса. украсете с луканкови пръчици и сервирайте!
Снимка: личен архив