Меню

Запечен патладжан с домат и кашкавал

29 октомври 2015 | 17:00 | Михаела Лазарова
4 от 6 гласа
Добави в любими
3 патладжана
3-4 домата
200 г сирене или кашкавал
3-4 скилидки чесън
сол, черен пипер
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на колелца с дебелина от около 1 см и ги посолете. Оставете ги за 30 минути, за да се изтече горчилката, изплакнете ги с вода и подсушете с кухненска хартия. Нарежете и доматите на кръгчета, а чесъна стрийте с помощта на преса.

Подредете кръгчетата патладжан в тавичка с незалепващо покритие. Върху всяко сложете малко от чесъна, след това кръгче домат, овкусете със сол и черен пипер и настъргания кашкавал или сирене. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: istock

Идея: adme.ru

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
15 rate up comment 0 rate down comment
Пипс ( преди 9 години )
Какви са тези кръгчета *** с диаметър 1 см. По-скоро става дума за дебелината на кръгчетата.От редакцията: Благодарим, че забелязахте, поправихме го..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар