Меню

Яйчени мъфини с бекон и лук

18 ноември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 резена пушен бекон или шунка
8 големи яйца
1 чаша чери домати
2 супени лъжици пресен лук, нарязан
1 щипка черен пипер
½ щипка сол
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона в тиган на средна температура. Разбърквайте го, за да не загаря. Извадете от тигана и поставете върху кухненска хартия, за да отнеме от мазнината.

Смесете бекона, яйцата, доматите, лука, пипера и солта в купа, като яйцата са предварително разбити. Изсипете сместа във формички за мъфини. Формичките са предварително намазнени с малко мазнина.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай