Меню

Карфиол на фурна със зехтин и чесън

19 ноември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма глава карфиол
2 супени лъжици млян чесън
3 супени лъжици зехтин
1/3 чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
1 щипка пресен магданоз, нарязан на ситно
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Измийте карфиола. Разделете го на по-малки розички. Загрейте фурната на 220 градуса. Подгответе тавичка за печене като я намажете с мазнина.

Сложете карфиола в купа с капак. Добавете към него зехтин и чесъна. Затворете капака плътно и след това разклатете добре купата, за да се смесят всички вкусове и да полепнат добре по карфиола.

Изсипете в тавичката за печене. Добавете сол и черен пипер. Печете в загрята фурна за около 25 минути като разбърквате от време на време. Малко преди да извадите от фурната поръсете с магданоза и пармезана. Печете за още 5 минути, за да добие златист загар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай