Меню

Гъби с масло, чесън и синьо сирене

5 юли 2016 | 17:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 бр гъби по избор
100 г синьо сирене
50 г масло
2 скилидки чесън
1 щипка черен пипер
2 лъжици олио/зехтин
45 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Добре е гъбите да са по-едри. Пънчетата им се изрязват и се нарязват на ситни кубчета. Маслото е добре да е твърдо, за да може да се нареже на кубчета.

Чадърчетата на гъбите се пълнят с малко от нарязаните пънчета и част от намачканите скилидки чесън. Разпределете количествата така, че да запълните всички гъби. Върху тях се поставя едно кубче от маслото.

Нарежете синьото сирене също на кубчета и поставете по едно-две върху маслото. Поръсете с черен пипер. Подредете гъбите в намазнена с олио или зехтин тава за печене.

Печете в предварително загрята на 150 градуса фурна до готовност или за около 20-30 минути.

Забележка: Същата рецепта може да се направи и с патладжан, нарязан на дебели колелца и гарниран със същите продукти.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай