Меню

Гъби в масло с лук, бекон и магданоз

6 ноември 2016 | 12:40 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г гъби по избор
1 глава кромид лук
200 г пушен бекон
½ връзка пресен магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 малко кубче масло
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

По избор можете да оставите гъбите цели, или да ги нарежете, след като сте ги почистили. Нарежете лука на ситно, а бекона на кубчета. Разтопете маслото на средна температура в тиган и в него запържете лука и бекона. След като се запържат добавете и гъбите. Поръсете със сол и пипер и разбъркайте добре. Гответе така още десетина минути, докато гъбите станат готови. Малко преди да свалите от огъня поръсете със ситно нарязания магданоз и разбъркайте за последно.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай