Меню

Запечени гъби с моцарела и пармезан

5 януари 2018 | 07:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10-12 големи печурки
1 топка моцарела
зехтин
2 филии бял хляб за направата на хлебни трохи
няколко стръка магданоз
скилидка чесън
50 г пармезан
сол и черен пипер на вкус
50 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Почистете гъбите от пънчетата и ги овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин. Сложете ги да се запекат за 10 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. След като са готови, извадете ги от фурната да се охладят за 10-15 минути.

След това във всяка гъба поставете по едно колелце моцарела, а върху нея сложете от комбинираните заедно хлебни трохи, магданоз, няколко капки зехтин и чесън (всичко смелете предварително в кухненски блендер). Запечете гъбите докато моцарелата се разтопи и хванат златиста коричка.

снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай