Меню

Пюре от картофи и земна ябълка (гулия)

1 февруари 2018 | 07:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г картофи
400 г земна ябълка
2 супени лъжици масло
200 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
50 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Измийте, обелете и нарежете земната ябълка (гулията). Сложете я в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани картофи. Варете, докато зеленчуците станат готови. Прецедете ги и прехвърлете в подходящ съд. Намачкайте ги или ги пасирайте с пасатор.

Прибавете към тях маслото, млякото, стритият чесън, сол и черен пипер на вкус. Ако пюрето не е достатъчно хомогенно може да добавите още малко масло или мляко. Сервирайте пюрето като гарнитура към месо, риба и други.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай