Меню

Яйца по панагюрски

26 април 2010 | 14:13 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
За 2 порции:
4 пресни яйца 
1 кофичка кисело мляко 
2-3 скилидки чесън 
1 суп. лъж. олио 
1-2 суп. лъж. масло 
сол и червен пипер на вкус 
около 100 г сирене – по желание 
магданоз – по желание
20 мин.

Продукти
Приготвяне

В тенджера поставете вода да заври. Подсолете с лъжица сол и след завирането чукнете едно по едно яйцата. Намалете силата на котлона. 

В две чинии разделете киселото мляко. Отгоре поставете сварените и отцедени от водата яйца. Залейте с чесъна и със запърженото олио, масло и червен пипер. Поднесете топло.
По желание можете да гарнирате с натрошено на дребно сирене или с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!

Снимка: thinkstock

* * *

Яйца на очи върху спаначено пюре
Спаначени сарми с яйца
Яйца със спанак и шунка
Пресни картофи с яйца
Украса за салата от варени яйца
Кюфтета с яйца
Пълнени чушки със сирене и яйца
Пълнени яйца с риба тон, кетчуп и майонеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 5 години )
В кипящата вода се слага и оцет, за да стават яйцата като розички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Готвачка ( преди 5 години )
На снимката за яйца по панагюрски под яйцето, което изглежда като пържено, има неща, които в никакъв случай не са описаните в рецептата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар