Семейство

“Как да общуваме с детето. Продължение” – Юлия Гипенрейтер

27.04.2010г. / 10 17ч.
Аз жената
“Как да общуваме с детето. Продължение” – Юлия Гипенрейтер

Юлия Гипенрейтер е професор в Московския държавен университет, известен учен и талантлив педагог, автор на множество монографии и учебни помагала. Научните интереси на авторката се движат от психологията на познанието до психологията на личността. В последните години се занимава усилено с практическа психология – води тренинги, дава консултации в областта на детските и семейните проблеми.

\n

Първата част на “Общуване с детето” отдавна се е превърнала в настолно помагало за родители от много страни (продадена е в тираж 350 000 екземпляра само на руския пазар). Продължението на книгата задълбочава вече разработените теми и подлага на анализ и обсъждане многочислените въпроси, които вълнуват родители и възпитатели: Как да приучим детето на дисциплина?, Как да го наказваме? Как да му внушим, че училището е от първостепенно значение за неговото бъдеще?
В книгата са намерили отражение не само високият професионализъм на авторката, но и богатият й личен опит. Тя е майка на три деца, баба на петима внуци и прабаба на двама правнуци. Много от описаните сюжети възпроизвеждат събития, които реално са се случили в голямото й семейство.

\n

Ако искате да разберете вашето дете, да заслужите доверието му, да му вдъхнете увереност в собствените сили, а също така и във вашата любов и поддръжка независимо от обстоятелствата, то тази книга е за вас.

\n

Юлия Гипенрейтер – “Как да общуваме с детето. Продължение”,
превод София Бранц
232 стр.
Корична цена: 11 лв.

Коментирай