Меню

Торта с ягоди и бял шоколад

4 май 2010 | 13:51 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакетче бисквити чаени
1 пакетче (120 г масло)
1 суп. лъж. ром
2 суп. лъж. млени орехи
2-3 суп. лъж. пудра захар
500 г сметана заквасена
250 г течна сметана
200 г бял шоколад (може готварски)

Продукти
Приготвяне

В купа оставете маслото на стайна температура да омекне. Към него добавете натрошените на дребно бисквити, орехите и рома. Разбъркайте енергично и поставете сместа като блат-основа за тортата в тортена форма. Поставете в хладилник поне за 1 час.
На водна баня разтворете течната сметана и белия шоколад до пълно разтапяне. Оставете да изстине и да стегне леко.
Разбийте заквасената сметана с пудрата захар с миксер.
Над стегнатия вече блат изсипете белия течен шоколад. Поставете отново в хладилник. След като стегне, поне след 30-40 минути извадете и поставете равномерно сметаната. Отгоре наредете нарязаните на кръгчета ягоди.
Върнете в хладилника.
Можете при поднасяне да гарнирате тортата със сметанов сладолед.
Добър апетит!

* * *

Всички рецепти за торти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай