Интимно

Какво е любовта от пръв поглед

10.05.2010г. / 11 40ч.
Надежда Маринова
Какво е любовта от пръв поглед

Любовта идва, когато най-малко я очакваш. Когато се връщаш от работа, умората е оцветила лицето в сиво и едва се добираш до празната седалка в автобуса. Когато си в плувния басейн, с плувна шапка и очила и се бориш да достигнеш края на коридора. Когато чакаш на опашка в магазина в час пик, а касиерката е бавна и те изнервя. Когато правиш сутрешния си крос в парка.

Готови ли сме за внезапната любов? Неудържимо привлечени от малки детайли – тембърът на гласа, походката, усмивката, начинът, по който си поглажда веждите, като в хипнотичен сеанс попадаме в тайнственото царство на любовта.

Експертите по нежното чувство казват, че една добра връзка се създава, когато внимателно изберем партньора, а не като се научим да приемаме различията помежду си. Внезапната любов притежава огромно очарование и изкушаващо ни привързва един към друг. Но не можем да разчитаме, че само заради инстинктивното ни взаимно привличане, сме открили съвършения партньор, който притежава и вътрешните качества, които искаме другият да има.

Можем ли да скочим заедно с другия в пропастта на взаимната връзка само след няколкочасово познанство? Импулсивните натури ще отговорят положително, а по-пресметливите, ще кажат, че за дълготрайна връзка е нужно по-дълбоко познаване на другия, което може да стане само в течение на времето и в различни житейски ситуации.

Какво е любовта от пръв поглед – химия, интуиция, карма, спомен от минал живот... Тя има точно толкова шансове да оцелее, колкото и провереното във времето чувство на една тригодишна връзка.

* * *

И тогава аз го целунах
Седемте вида любов
Голямата любов – наистина ли си влюбена – тест

Коментирай
19 rate up comment 35 rate down comment
РОСИ ( преди 11 години )
Мисля ,че това си е едно съвсем елементарно определение за любовта от пръв поглед.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Авторката ( преди 11 години )
Уважаема Све, уважавам Вашето мнение, но има много примери на голяма и трайна любов, започнала изведнъж. Има също любов, която е започнала след 10-годишно приятелство. Не съм си и помислила да давам съвети на някого. А любовта е необяснима и наистина може да те връхлети най-неочаквано, казвам го от личен опит. Но всяка жена със сигурност има свое мнение по въпроса и свой любовен опит. Радвам се, че споделихте своето виждане по въпроса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 1 rate down comment
романтичка ( преди 11 години )
Съгласна съм с авторката, че може едно внезапно връхлетяло те чувство да остане за цял живот. Дълго приятелство също може да прерастне и в другия вид любов (романтична или както искате я наречете; уточнявам, защото човек обича и приятелите си, но по-различно). Но има и случаи, когато дълги връзки се разпадат, защото не е имало любов. Може да е имало желание да не си сам, да се грижиш за някого, да подражаваш на приятели, които имат връзка... Срещаш някого, който не ти е противен като виждания за света и като външен вид и айде - взимате се. Не дай боже да си направите деца. Ако някой от вас впоследствие обикне истински другиго - не ми се мисли... До Све: Хм любовта трудно се обяснява. Знам, че човек се опитва да предпази детето си от всякакви болки и разочарования, но това на практика е невъзможно. Най-много можете да разкажете какво знаете от собствен опит, но има хиляди ситуации. Едва ли имате рецепта за абсолютно всички. Освен това дори да имате, тази рецепта може да върши работа на Вас, но не и на друг човек. И определено не съм съгласна, че мъжът дължи... Точно както и жената не дължи... Ако любовта се възприема като нещо, което се дължи... Лоша работа - любов всъщност няма. И се започва една... Аз ти дадох това, значи ти ми дължиш еди какво си - горките деца, които живеят в това семейство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Авторката ( преди 11 години )
г-н П.Ташков не виждам смисъл в коментара ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Даниела ( преди 11 години )
0 rate up comment 5 rate down comment
Петър ( преди 11 години )
Това реклама на някакъв продукт ли е? Тая лирика е насочена само към кесията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Све ( преди 11 години )
Че то коя любов не е от пръв поглед?!?Така де, все някога, сте видели някого за първи път, нали? :-DВсе пак си мисля, че госпожа Авторката би трябвало да знае, че това, което описва, не е любов.Наречете го умопомрачение, грешка, страст, изненадващо чувство, влюбване ...Но любов?Не, това не е любов.И за нещастие, точно подобни текстове, писани след висене на опашката, уморени от друсане в рейса, утре някоя тийнейджърка ще приеме за ... описание на любовта.Може да е дъщеря ми. След това с нея ще имаме дълъг разговор в който аз ще се опитвам да обясня че любовта не е просто чувство, което те връхлита.Ще трябва да й обяснявам, че любовта не е като пухчетата от тополите - летят на никъде, идват и си отиват и когато с тях си отидат и бурните чувства, ние можем да кажем "Отиде си любовта! Напускам те!"Ще трябва да й обясня че любовта е посвещение, от което един мъж дължи на една жена, заради нейната нежност, вярност и милост, да го приеме за цял живот.Е, какво пък. Трябва ли да се оплаквам от още един повод да бъда татко, на моето вече пораснало момиче? Не мисля.Но какво, ако е нечие друго момиче и няма кой да му обясни ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар