Здраве и красота

Подари си желаното тяло!

17.05.2010г. / 17 08ч.
Аз жената
Подари си желаното тяло!

9-седмично пътешествие към красотата и хармонията от Моника Василева

Красивото тяло може да бъде постигнато не с диета, а с удоволствие.
Всекидневно се срещам с жени, чието желание е да отслабнат и да се радват на по-красива фигура. Всички те вече са се убедили, че диетите не действат – ако има успех, той е временен, а цената на гладуването и ограниченията е доста висока. Тези жени са вече половин диетолози, хранят се според правилата на здравословното хранене, тренират, а резултатът е минимален.
Нещо липсва.
Ето за това, за липсващия елемент се отнася моята книга. Вашето тяло е уникално и съвършено! Защо тогава го мъчите с гладуване и забрани? Защо очаквате някой друг да ви даде решението? Открийте го сами, то винаги е било във вас. Аз ви предлагам моя нестандартен начин за постигане на желаното тяло. Помогнал е на много жени, надявам се да помогне и на вас. Той не е диета, а пътешествие към себе си, към потребностите и желанията на вашето тяло, към собствените ви бариери, към красотата в живота ви и хармонията със себе си. Тук аз съм само екскурзовод, вие определяте целта; тук отслабването не е фикс идея, а последица от едно удовлетворено тяло и една щастлива душа.
Моника Василева

Книгата на Моника Василева засяга един много важен аспект от процеса на отслабване, който дълго време е бил пренебрегван, но днес все повече специалисти го включват в терапиите и консултациите си. Това е т. нар. „ментална диета“, или с други думи как самооценката, психическата нагласа и душевният баланс на човек оказват влияние върху начина му на живот и хранене, а оттам – върху външния му вид, енергията и самочувствието му.
Авторката няма намерение да обяснява сложните взаимовръзки между тялото и ума. Целта й по-скоро е да предложи практическа програма, лесна за следване във всекидневието, с която да докаже, че пътят към желаното тяло – процес, смятан от мнозина за труден, би могъл да се превърне в игра и удоволствие.
Програмата от 9 седмици (и половина) е изградена върху убеждението, че човешкият организъм е съвършено устроен и той инстинктивно знае какво е добро за него. За да установи потребностите на своето тяло обаче, всеки от нас трябва да достигне до психологическите корени на наднорменото тегло (така популярното напоследък „емоционално хранене“: ядем, без да сме гладни, а за да се справим с неизразените си чувства). Тук на помощ идва терапията на любов към себе си, която според авторката е „магическата искра“и отключващият фактор на процеса. Едва след това идва информацията за здравословното хранене и физическата активност. Тези елементи на повечето книги за отслабване и красота присъстват и тук, но са придружени и с много допълнения – цветотерапия, ароматерапия, музикотерапия, визуализации, идеи за подобряване на общия тонус на организма, пречистване от токсините, съвети за справяне с целулита и др.
А ако си мислите, че следването на мечтите и удовлетворението от живота ви като цяло нямат отношение към красивото тяло, ще се учудите колко свързано може да бъде всичко и как телата ни могат да отразяват всеки един „плевел“– в мислите, чувствата и всекидневието ни.
Програмата на Моника не гарантира отслабване с определен брой килограми за 1 седмица (няма автор на света, който да може да изпълни подобно обещание, без да ни познава лично). Със сигурност обаче всяка жена ще открие нещо за себе си в тази книга, нещо, което ще й помогне не само да се доближи до желаното тяло, но и до красотата и хармонията – външната и вътрешната.

Споделено от вече изпробвали програмата:

Женя, 37 г. (в сферата на обслужването)
Започнах програмата, защото имах пълно доверие на Моника. Мога да кажа, че бях много стриктна ученичка. Промените, които се случиха в живота ми, съвсем не бяха само спрямо тялото ми. С чиста съвест мога да кажа, че подобрих значително любовния си живот и въобще живота си като цяло. Най-силно ми повлия упражнението с мечтите, защото след него започнах да ги сбъдвам една по една, наистина срещите ми с Моника ме ентусиазираха и животът ми по време на курса придоби някаква красива чудноватост. Свалях по около 2 кг за месец, но без никакви усилия и напрежение, докато не постигнах тялото, което исках!

Еми, 26 г. (майка)
След раждането на детето си за първи път потърсих помощ от професионални услуги, за да се справя с многото натрупани килограми. Отидох при Моника по препоръки на моя приятелка. Когато започнах курса, тежах 92 кг (бях свалила 7 кг след раждането). Бях напълно отчаяна и си мислих, че ще си ходя винаги дебела. Първото, което направи Моника, беше да ми вдъхне увереността, че аз отново ще изглеждам добре. Истината е, че след като завърших цялата програма, която при мен продължи 4-5 месеца, не само изглеждах добре, но и изглеждах много по-добре от времето преди забременяването. Още няколко месеца продължих с процедури, които да стегнат кожата ми, и сега се чувствам страхотно в тялото си!
Най-трудно ми беше да намирам време за програмата и упражненията в нея, но когато си го позволих, разбрах, че човек трябва да има и само „свое“време.

Силвана, 29 г.
За мен най-голямата полза от програмата беше да осъзная, че изглеждам далеч по-добре, отколкото се виждах. Свалих 5 кг за цялата програма и храненето за мен вече не е грях както преди. Чувствам се някак свободна, защото до преди това вечно бях на поредната диета. Винаги съм знаела как да се храня здравословно, но не отслабвах. Сега зная не само как да се храня здравословно (и го правя), но и как да си отделям време само за мен, как да спортувам с удоволствие, как да се грижа за себе си и да се харесвам такава, каквато съм.

Елица, 22 г. (студентка)
Отслабнах с 9 кг за цялата програма. Най-много съм благодарна, че покрай упражненията, които правех по време на курса, се запалих по йогата и таебото, а дотогава никога не бях спортувала нещо. Определено мисля, че целият курс е супер забавен и дава резултати!!!

Маргарита, 38 г. (учител)
Няма да скрия, че в началото целият курс ми изглеждаше доста несериозен. Реших да опитам по скоро на майтап и честно казано в момента съм една от най-големите му почитателки! Дори не усетих кога започнах да отслабвам (свалих 11 кг за цялата програма), как започнах да „изследвам“себе си и да съм с приповдигнато настроение все по-често. Курсът е прекрасен! Дори и да е малко по детски забавен и да изглежда несериозно, щом има толкова добри резултати, не е ли прекрасно да се върнем за малко в детството си?

Моника Василева е родена през пролетта и е зодия Овен – знака на новото начало. Затова не е никак чудно, че първата й книга е посветена точно на тази тема. Моника е помогнала на повече от 200 жени да се доближат до желаното от тях тяло. Самата тя се интересува от връзката между душата и тялото още от 15-годишна, когато започва да търси рецептата за хармоничния живот в групи по йога, танци, групови медитации, природна медицина и книги за духовно развитие. Притежава диплома за специалист по спортно хранене, терапевт тяло, завършила е курсове по рейки и масаж. От 7 години е консултант по въпросите на отслабването, храненето и здравословния живот.
Щастливо обвързана е, има дъщеря – Ивая. Влюбена е в семейството, в работата и в живота си. И като един истински Овен никога не се спира, защото е убедена, че добрите резултати са плод на непрестанни действия.
За въпроси и връзка с Моника можете да пишете на: Monika.vasileva@gmail.com

Издателство „AMG Publishing“
Дата на излизане: 17 май 2010 г.
Корица: мека
Формат: 16,5 х 19,5 см
Обем: 240 страници (6 от тях цветни)
Корична цена: 15 лв.

* * *

Тяло мое, моля те, прости ми!
“Обичай тялото си” – Луиз Хей
Петър Димков. Откровено – Магдалена Асенова

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Dani ( преди 11 години )
Апък мога ли да знам как се казва книгата.?.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар