Две рецепти за бананов кекс

18 май 2010 | 09:37 | Аз жената
Добави в любими
2 добре узрели, меки банана
1 ч.ч. прясно мляко (може оризово, овесено, бадемово или соево)
2 ч.ч. бяло брашно (може да сложите 1 ч.ч. пълнозърнесто и 1 ч.ч. бяло или само пълнозърнесто)
1 бакпулве

Продукти
Приготвяне

В голяма купа намачквате бананите с вилица. Прибавяте захарта, брашното и бакпулвера. Бъркате енергично само с лъжица. Добавяте стафидите, лененото семе, смлените орехи и ванилията. Постепенно изсипвате леко затопленото мляко.

От така получената смес може да направите 2 варианта на бананов кекс.

1-ви вариант:
Изсипвате сместа в кексова форма и печете около 25-30 минути при 200 градуса.

2-ви вариант:
Изсипвате сместа в много голяма/широка тава, така че едвам да покрие дъното. Печете до готовност. Получава се тънък бананов блат. След като изстине добре, с кръгла формичка изрязвате кръгчета, които намазвате с крем - може да използвате някои от готовите без варене или сварете плодово нишесте. Слепвате две по две кръгчетата. Горното кръгче също намазвате с крем. Поръсвате с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Украсявате с парченце плод по избор - ягода, грозде, череша, банан, киви, портокал. Получават се ефектни петифури.

Изрезките от блата разпределяте в купички и заливате с останалия крем. Украсявате по избор.

Бананов кекс
Кексчета





Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Lidka ( преди 12 години )