Свободно време

Дългоочакваното продължение на „Страст, сълзи и лачени обувки“

19.05.2010г. / 15 17ч.
Аз жената
Дългоочакваното продължение на „Страст, сълзи и лачени обувки“

Улицата на мечтите“ – Адриана Триджиани

Валънтайн Ронкали, дизайнер в семейната фирма за ръчна изработка на сватбени обувки, поема фамилния бизнес, след като баба й Теодора се омъжва и се премества в Италия. Но за нещастие на Вал непоносимият й брат е определен за неин съдружник. Разочарована, тя се хвърля в прегръдките на италианеца Джанлука. Ала въпреки страстта и нежните писма, връзката им от разстояние изглежда невъзможна...
Валънтайн обръща гръб на любовта и се отдава на кариерата. Невероятна възможност за разширяване на фирмата я изпраща в Буенос Айрес. Но пристигането й в града на тангото отключва прашното чекмедже на забравен семеен скандал. А разкритието на дълго пазената тайна разклаща единството на рода Ронкали...
Разкъсвана между предизвикателствата на работата и дълга към семейството, Валънтайн мечтае отново да намери любовта и да създаде собствено семейство. Ще се усмихне ли щастието и на нейния праг?

От нощните светлини на Манхатън до целунатите от слънцето улици на Буенос Айрес „Улицата на мечтите“ е сладко-горчива история за любовта и прошката, в която всяка от нас открива себе си.
С неповторимо чувство за хумор и много топлота Адриана Триджиани разказва за живота на Валънтайн Ронкали и нейното колоритно и забавно семейство. Продължението на „Страст, сълзи и лачени обувки“ отново ни среща с живописни пейзажи и незабравими характери, каквито само Адриана може да създаде. А всяка глава от „Улицата на мечтите“ носи името на песен от Франк Синатра, което се вписва изтънчено с детайлите в текста.
Авторката създава триизмерен и пълнокръвен свят, изпълнен с истински звуци и аромати, независимо дали разказва за чифт обувки, тръпчивия вкус на лимоните или екзотичните градини в Аржентина. Триджиани е умела и в изграждането на силни жени – Валънтайн е умна, упорита и много симпатична. Въпреки че наближава средата на трийсетте и няма мъж до себе си, тя е борбена жена, преследваща успеха и търсеща удовлетворението от живота. В нея всяка от нас може да припознае частица от себе си. Защото макар и независима, Валънтайн е пълнокръвен образ и като такъв понякога е изпълнена със съмнения и непрестанно желание да угоди на другите.
Адриана Триджиани намира път към сърцата на съвременните жени, а разказа от първо лице е нейна запазена марка. Преливаща от живот, най-новата й книга е задължителна за почитателите на забавната и трогателна семейна сага. Всъщност идеята за тази история не е случайна. Триджиани признава, че за вдъхновение й е послужила една възрастна дама, която живеела в една от последните малки сгради в Манхатън, заобиколена от небостъргачи и лъскави хотели. Тази жена напомняла за бабата на писателката, а нейният дядо Карло Боничели правел обувки. Така хрумнала идеята за едно американско семейство от италиански произход, което има фирма за ръчна изработка на обувки...

За автора:
Адриана Триджиани е драматург, сценарист и автор на документални филми, спечелили много награди. Тя е израснала в голямо и шумно семейство от италиански произход. Написала е сценарий по първия си роман „Голямата каменна бездна“ и ще бъде режисьор на широкоекранната версия. Екранизацията на „Страст, сълзи и лачени обувки“ ще се появи през 2011 г.
Понастоящем Адриана живее в Ню Йорк със съпруга си и дъщеря си.
Бр. страници: 360
Корици: Меки
Корична цена: 14 лв.

* * *

“Кръстина и райските ябълки” – Красимира Кубарелова
Книгата "Изживей я наистина" сбъдва мечти

Коментирай