Мода

Нов стил слънчеви очила, вдъхновени от модата на 60-те години

20.05.2010г. / 11 17ч.
Аз жената
Нов стил слънчеви очила, вдъхновени от модата на 60-те години

Филмите винаги са били вградени в своеобразния ДНК на тази марка: започвайки още през 60-те години, моделите очила на Persol много пъти „играят“ роли в някои от най-известните италиански филми и стават личен избор на много незабравими артисти от света на киното.
Връзката на марката с филмовата индустрия остава непроменена през изминалите години. От 2006 година тези очила „участват“ на Международния филмов фестивал във Венеция с една от получените награди за най-добър филм, а през 2008 година я „печелят“ с режисьорката Kathryn Bigelow, която тази година получи и „Оскар“ за филма си „The Hurt Locker“.
През 2010 година, по повод честването на 50-тата годишнина на легендарния филм на Фелини „La Dolce Vita“ – изконен миг в историята на италианската кинематография, марката представя два модела женски и мъжки слънчеви очила, които пробуждат очарованието и привлекателността на Рим от 60-те години.
Двата модела се отличават с ретро печеливши форми и детайли, които напомнят стила и чувствеността от годините на dolce vita – формата „котешко око“ на женския модел и закръглените контури на мъжкия модел. Цветовете включват не само класическия черен и хавана-кафяв цвят, а и необикновени мозаични вариации и преиздания на оригиналните модели от 60-те години. На двата модела се намира Supreme arrow, безпогрешен символ на съвършенството на стила. От вътрешната страна на дръжките е поставена плочица, на която е гравирана годината на създаване на марката.
Мъжкият модел ретро стил е комбиниран с най-новите фото-поляризиращи стъкла: ексклузивна комбинация на фотохромен и на поляризиращ филтър на стъклата. Този вид стъкла за очила осигуряват ясно и чисто виждане, а поляризиращият филтър не допуска получаването на отблясъци. Освен всичко това стъклата адаптират цвета си в зависимост от интензивността на светлината.

* * *

Нови модели очила от стара световна марка
Внимавайте със слънчевите очила!
Тъмните очила – здравословни и секси

Коментирай