Здраве и красота

Как да отслабнем с помощта на хронобиологията

21.05.2010г. / 14 30ч.
Аз жената
Как да отслабнем с помощта на хронобиологията

Какво е хронобиологията? Това е наука за биологичните ритми (биологичния часовник) на живите организми. Биоритмите са регулярни и спонтанни събития, които се проявяват периодично. Благодарение на тях голяма част от процесите в човешкия организъм могат да бъдат предвидени и изчислени. Чрез хронобиологията се описва 24-часовият цикъл на пикове и спадове в активността на различни жизнени органи (черен дроб, бъбреци, панкреас и др.) и метаболични процеси (елиминиране, разграждане, натрупване и др.). Съществуват също така хронобиологични ритми от 28 дни, 33 дни, 3 месеца, 1 година, 7 години и др.

Главните биоритми при отслабването са 24-часовите цикли, а главните органи и тъкани, участващи в процеса на загуба на тегло, са мастните тъкани, черен дроб и бъбреци. Те имат собствени биоритми на активност. Клетката не извършва всички дейности едновременно и съответно не осъществява всички метаболични процеси по едно и също време - наблюдават се различни фази:

*Фаза на елиминиране (между 6-16 ч.) - дневна (катаболитна) фаза на разграждане и освобождаване от ненужните вещества:
бъбречна и чернодробна елиминация (6-11ч.);
разграждане на мазнини (10-16 ч.);
лимфен дренаж (7-10 ч.).

*Неутрална фаза (между 16-21 ч.)

*Фаза на натрупване (между 21-6ч.) – вечерна (анаболитна) фаза на изграждане:
- превръщане на захарите в мазнини от черния дроб (22-02 ч.);
- натрупване на мазнини;
- мускулен синтез;
- възстановяване (регенериране) на кожата.

На базата на тези 24-часови биоритми е разработена гамата за отслабване на френската лаборатория Forte Pharma с хроноформули, които въздействат в точно определено време от деня, за да стимулират, засилят или забавят определен тип метаболизъм и по този начин да спомогнат за отслабване както през деня, така и през нощта.
В гамата на фирмата са включени продукти за отслабване, съобразени със специфичните нужди на жените и на мъжете – Минсьор 24+ и Минсьор 24+ Мъже.

Отслабвайте още повече през деня и през нощта с продуктите на Forte pharma, за да бъдете в чудесна форма и добро настроение!

Търсете в аптеките или посетете www.selecta.bg/fortepharma/otslabvane за повече информация.

Коментирай