
1. Сварете житото и елдата (около 10-15 минути за житото и 5 минути за елдата). Прецедете ги в гевгир и ги измийте със студена вода. Изцедете ги добре, като лекичко ги изстискате с ръка или натискате с лъжица.
2. Сложете си фини гумени ръкавици. Нарежете на ситно сушените плодове (ако стафидите са много сухи, накиснете ги за 10 минути във вода).
3. В голяма купа смесете житото, елдата, сушените плодове, захарта и смлените орехи. Накрая прибавете сусамовия тахан, който ще слепи всички съставки. Добре омесете сместа с ръце. Може да сложите захарта накрая, като по желание намалите количеството й, защото сушените плодове допълнително правят сладки бонбоните.
Оформете малки топчета, които оваляйте в кокосовите стърготини.
* * *
Кокосови бонбони
Цитрусови бонбони
Варено жито като мюсли – 4 варианта
Сладки петифури (без печене)