Меню

Пролетни рулца с ленено семе

31 май 2010 | 09:42 | Ивет Лолова
Добави в любими
Фини кори за баница
Пресен зелен лук - само перцата - около 2 връзки
натрошено краве сирене или соево сирене - тофу - около 1 1/2 ч.ч.
червен пипер - 1 ч.л.
смлени орехи - 2 с.л.
ленено семе - 1

Продукти
Приготвяне

Нарязвате на ситно перцата на зеления лук. В тенджера сипвате 2 с.л. олио и запържвате лука заедно с червения пипер за около 2 минути - колкото да омекне и да се овкуси. Сваляте от котлона и докато е още топъл лукът, прибавяте натрошеното сирене, солта, ако използвате сирене тофу, орехите, лененото семе и магданоза.  Похлупвате с капак за няколко минути.

Вариант 1:
Подходящ е за шведска маса. С така приготвената плънка завивате малки банички, поръсвате ги с останалото ленено семе и ги печете до готовност. Не е необходимо да мажете корите с олио, защото плънката е мазна.

Вариант 2:
Така приготвената плънка може да сервирате като предястие - салата или като пастет за сандвичи.

Добър апетит!

* * *

Рецепта за лучник
Баница със спанак и сирене
Пролетно зелени палачинки
Плънка за палачинки с коприва
Пролетно предястие
Суши "Пролет"

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай