Меню

Гретен с броколи и карфиол

10 май 2002 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Гретен с броколи и карфиол

Приготвяне
Време за приготвяне 5 мин + 25 мин

Продукти
за 4 порции:
250 г карфиол
250 г броколи
500 мл сос бешамел /450 мл мляко, 2 лъжици масло, 2 лъжици брашно/
100 г сирене
25 г сухар
2-3 лъжици олио, масло
сол

Загрейте фурната до 180 градуса. Кипнете вода, осолете и сложете накъсаните на парчета зеленчуци за 4-5 минути.

Изберете подходящ съд – тавичка, йена тенджерка или невисок керамичен съд. Поставете мазнината и след това зеленчуците, без водата. Начупете и добавете сухара. Залейте със соса и най-отгоре натрошете сиренето. Запечете 20-25 минути до зарозовяване.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Баба Ценка ( преди 12 години )
Галя, с благодарност за коментара и наблюдателността!Думата "гретен" и братовчедка й "огретен" са от френски произход и се припокриват. По-популярно във Франция е "гретен", а у нас "огретен".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ГАЛЯ ( преди 12 години )
НАЛИ Е ГРЕШКА ЗАГЛАВИЕТО?ОГРЕТЕН ОТ КАРФИОЛ МИ ПРАВЕШЕ ОЩЕ БАБА МИ, А АЗ ВЕЧЕ СЪМ НА 58. С ТАЗИ РАЗЛИКА,ЧЕ НА БЕШАМЕЛА КАЗВАШЕ МЛЕЧЕН СОС. ВМЕСТО БРОКОЛИ Е СЛАГАЛА И СЪВСЕМ МАЛКО ВАРЕНИ КАРТОФИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар