Институт „Сервантес“ за втори път отбелязва Деня на испанския език в България

02.06.2010г. / 12 51ч.
Аз жената
Институт „Сервантес“ за втори път отбелязва Деня на испанския език в България

На 19 юни тази година Институт Сервантес за втори път ще отбележи Деня на испанския език. На този общ празник всички 73 Института Сервантес по света (които са разположени в общо 42 държави на 5 континента) ще отворят врати за публиката и ще организират специална програма с много интересни и забавни прояви за всички, които обичат испанския език и култура.

Идеята за Деня на испанския език се ражда, за да се отбележи важността на испанския като един общ, международен език, който вече се говори от над 450 милиона човека по света.

Тържественото откриване на празника ще бъде в 11,00 ч. (местно време за всяка държава) с "дъжд от думи" - от прозорците на Институтите Сервантес ще се хвърлят цветни ленти и конфети.

След този своеобразен, цветен „дъжд” културната програма продължава с предложения за всеки вкус. В Институт Сервантес-София ще се разказват приказки за деца, ще се танцува салса, ще се готвят испански ястия, ще се играе театър на испански език, ще се подаряват думи и ще има много, много изненади за всички присъстващи.

* * *

Юнската програма на УКИ за 2010 г.

Коментирай