Уиски, шоколад и 40 хиляди специални крави

04.06.2010г. / 10 49ч.
Аз жената
Уиски, шоколад и 40 хиляди специални крави

За лято 2010 нов, вълнуващ вкус ще предложи най-продаваният сметанов ликьор в България. Така освен с неповторимия изтънчен и мек вкус, който познаваме, дамите ще бъдат изкушени от Baileys шоколадова мента. Новият вкус е специално, лимитирано лятно издание, което надгражда познатото ни питие със свежи нотки мента и привкус на тъмен шоколад, за да създаде едно неповторимо преживяване за сетивата.

Именно в неподражаемия вкус се крие големият успех на ирландската напитка. Тя е създадена в Дъблин преди малко повече от 30 години и за времето от своето създаване досега се превръща в осмата най-продавана глобална марка алкохолна напитка в света. Продава се в над 130 страни в света, а всяка минута се изпиват над 2000 чаши.

Рецептата за Baileys всъщност е съчетание от прясна млечна сметана, качествено ирландско уиски и шоколад.
Сметаната, използвана за така популярната напитка, се доставя всекидневно и се използва в същия ден, което гарантира, че тя винаги е прясна. При производството се използва млякото от прецизно подбрани 1500 ферми в Ирландия, в които се отглеждат 40 000 специални крави.
Уискито в този ликьор е специален бленд на най-старото ирландско уиски Bushmills. То е тройно дестилирано и отлежало поне 3 години.
Начинът на смесването на отделните съставки и създаването на автентичния вкус остава грижливо пазена тайна.
Това е единственият ликьор със сметана, който има срок на годност от 24 месеца. Не съдържа консерванти, които да увеличават този срок. Според вкуса на всеки човек, може да се консумира по различен начин – самостоятелно или като част от коктейл. Можете да опитате:

Напитката на Лято 2010 г.
Съставки:
Три големи кубчета лед
50 мл Baileys – шоколадова мента

Първа стъпка: Пуснете три големи кубчета лед в ниска чаша
Втора стъпка: Налейте 50 мл Baileys – шоколадова мента
Трета стъпка: Насладете се на най-модерната напитка с приятели

* * *

Коктейл “Irish mist”
Лятна прохлада

Коментирай