Свободно време

Уникална изложба на Елентина Петрова

12.06.2010г. / 10 11ч.
Аз жената
Уникална изложба на Елентина Петрова

Уникална изложба събра творческия, обществен и медиен елит на София. Елентина Петрова, която страда от ДЦП изложи картините си в Съюза на архитектите и изненада всички не само с умението си да рисува с приспособление, с което се прикрепва четка към главата й, но и със своята благотворителна кауза.

Изложбата бе открита официално от председателя на Съюза на архитектите – арх. Георги Бакалов, а сред гостите присъстваха Ирина Аврамова – изкуствовед, Десислава Хурмузова (www.save-darina.org), Владина Цекова (Министерство на културата), арх. Атанас Тосев (Камара на архитектите), дизайнерката Светла Димитрова, и др.

Средствата, които се съберат от продажбата на творбите й ще бъдат дарени за лечението на 17- годишния Иван Арнаутски от Пазарджик, който е с тежко онкологично заболяване.

Само при откриването на изложбата за по- малко от 30 минути бяха продадени близо 20 картини. Един от пейзажите отива в Камарата на архитектите. Картина ще има и в общината, чиито виден представител – Албена Атанасова също уважи с присъствие събитието. При откриването бяха представени и два дизайнерски модела на Елентина.

Изложбата продължава до 19.06.2010 г. (включително) от 9 до 17:45 ч., а желаещите да закупят картина могат да се свържат с Елия Стоянова /майка на Елентина/ на телефон 0898 293229.

* * *

Сенник за кола в помощ на нуждаещи се деца
Четвърта малка къща отвори врати за децата от дома в Могилино

Коментирай