Свободно време

Плетени цветя цъфтят през лято 2010

13.06.2010г. / 23 49ч.
Ивет Лолова
Плетени цветя цъфтят през лято 2010

На 12 юни за поредна година в София беше отбелязан Световният ден за плетене на открито 2010. Под дебелата сянка на дърветата в Борисовата градина дойдоха майсторки на куките и преждите от столицата, Симитли и Велико Търново. На празника присъстваха и най-малките – от неколкомесечни бебета до 12-годишни тийнейджъри, които успешно влязоха в ролята на манекени.

Магьосничките на преждите показаха много летни шапки, плетени колиета, обeци и гривна, детски сандали и др. Хит този път стана една чанта от найлонови торбички. Една дама показа как се плете на вилка. Имаше и такива, които за пръв път започнаха да плетат на една кука. Най-много демонстрации имаше на модели на цветя. И то е съвсем естествено – плетените цветя тази година са много модерни. Можете да ги зашиете или забодете с безопасна игла на всяка дреха – върху шапка, като брошка на сако или чанта, да ги нанижете на колие или направите от тях обеци, да ги апликирате върху деколте на блуза. Цветовете на преждите са както пастелно нежни, така и по-ярки - различни нюанси на жълто, розово, зелено, оранжево, малиново, морско синьо.

За да излязат извън Интернет сайтовете и форумите и да се срещнат на живо, големи и малки прекараха една полезна и приятна сутрин, посветена на плетенето – любимото си хоби.

* * *

Бродерия, поаланс, плетене на пет и една куки
Плетене - то било лесно
Неограничените възможности на плетивото
Тема от форума
Арт-терапия с плетене

Коментирай
Свободно време