Кулинарният фестивал „Пъстра Трапеза на гости на... Кюстендил“

17.06.2010г. / 11 06ч.
Аз жената
Кулинарният фестивал „Пъстра Трапеза на гости на... Кюстендил“

На 19 юни 2010 година, от 11.00 часа националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“ ще се проведе и в град Кюстендил. На централния площад на древния град, продължава националното кулинарно пътешествие.

Общината домакин – град Кюстендил и тази година планира грандиозни празници с международно участие. На вкусния празник ще се включат и близките нам съседни страни, които също ще се представят с фолклорни и кулинарни умения. Богатата художествена програма представена от читалищата от региона за пореден път ще събере хора от цялата страна.

Както и в други градове, в които националния кулинарен фестивал гостува, така и в Кюстендил, отново ще може да се види с какво ще ни изненадат учениците, които ще се състезават в професионалната кухня на фестивала. Отново фолклорни ритми ще звучат по време на целия празник, много жители от региона ще се представят с уникални регионални ястия. Ще се повеселим отново на състезанието „Кой изяде боба“. За най-малките и за по-големите деца, както винаги, традиционният детски пленер за детска рисунка – „Рецептите на баба“, както и пътуващата национална изложба с детски рисунки на кулинарна тема.

Организаторите на кулинарния фестивал – шеф-готвач Пеньо Иванов – представител на „Ивитал Консулт“ и „Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А. Р. И. З. 7“, ви канят да се присъедините към най-вкусния празник на България – „Пъстра трапеза на гости на моя град“

* * *

Наръсете се с мълчана вода на Витоша за Еньовден
Институт „Сервантес“ за втори път отбелязва Деня на испанския език в България
Започва седмица с италианска атмосфера в София

Коментирай