Меню

Няколко рецепти с риба тон

30 юни 2010 | 17:53 | Аз жената
Добави в любими
риба тон
морков
олио
майонеза
домати
лук
магданоз
лимон

Продукти
Приготвяне

Това са няколко не много претенциозни и лесни за изпълнение рецепти с риба тон. Надявам се да Ви харесат.

Салата с риба тон, 1 порция

Продукти:
Пастет от риба тон
1морков
малка глава целина
1 ч. л. олио
1 ч. л. лимонов сок

Приготвяне:
Морковът и целината се настъргват на ситно и се заливат с лимоновия сок. Рибният пастет се разбива добре с олиото и се изсипва върху сместа с морковите. Поднася се охладена и украсена с лимонови резенчета.

* * *

Хапки с риба тон

Продукти:
200 г риба тон от консерва
1 малка глава настърган лук
100 г олио
1 лимон
1 с. л. горчица
2 с. л. ситно нарязан магданоз
сол, филийки хляб.

Приготвяне:
Рибата и лукът се смесват и объркват много добре. Олиото, горчицата и сокът от лимона се разбиват. Двете смеси се съединяват и се объркват до получаване на еднородна смес.
С формички за сладки се изрязват хапки от филийките хляб(най-ефектно се получава, ако са във формата на рибки или други морски мотиви J). Намазват се с получения рибен пастет, подреждат се в подходяща чиния и се украсяват с листенца магданоз и резенчета лимон.

* * *

Топки от риба тон

Продукти:
400 г сварено или задушено месо от риба тон ( може и от консерва)
250 г картофено пюре
2 яйца
галета, сол и черен пипер.

Приготвяне:
Приготвя се еднородна смес от рибата тон, картофеното пюре,1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Оформят се топки, които се овалват в разбитото яйце, след това в галетата и се изпържват равномерно в силно нагорещено олио.
Могат да се сервират самостоятелно украсени с листенца магданоз и резенчета лимон, залети със сладко кисел сос или добавени към спагети полети с доматен сос.

* * *

Сандвичи с риба тон, 2 порции

Продукти:
1 консерва от риба тон
чаша майонеза
чаша ситно нарязана целина
1 с. л. ситно нарязан лук
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. оцет, сол и черен пипер
4 филийки черен хляб
8 кръгчета домат, 8 парчета кашкавал

Приготвяне:
В голяма купа се приготвя смес от риба тон, майонезата, целината, лука, магданоза и оцета. Подправя се със сол и черен пипер. Филийките се препичат леко и след като изстинат се намазват с рибната смес. Върху нея се поставя парче кашкавал, отгоре две кръгчета домат и върху тях отново парче кашкавал. Слагат се в предварително загрята фурна за 3-4 минути докато кашкавалът се разтопи. Украсяват се с листенца магданоз и резенчета лимон.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Бяла риба пане

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай