Продукти:
консерва риба тон в собствен сос – малка – 180 г
една зелена салатка/марулка
една краставичка
зехтин, кисело мляко, две-три скилидки чесън
2 с. лъж. варена царевица, сол
Приготвяне:
В салатиера се накъсва измитата салатка, нарязва се с вълнообразно ножче на кубчета обелената краставица, (като половината може и да се настърже на едро ренде – по желание), добавя се царевицата, зехтин, малко сол; рибата тон се отцежда от соса и се добавя към салатата, като най-отгоре се залива със сместа от кис. мляко, плюс счукания чесън с малко сол и чер пипер.
Надявам се да се хареса и добър апетит... поднася се със студена ракийка или водка...
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Салата „Тон“ с краставички и червен боб
Любимата ми салата с риба тон
Салата с риба тон, домати и маслини
Салата от леща с риба тон
Салата от риба тон