Меню

Вкусна рецепта с макарони и риба тон

7 юли 2010 | 12:44 | Аз жената
Добави в любими
350 г макарони (спирали или миди) 
2 домата или 3 с. л. доматено пюре 
3с. л. зехтин 
2-4 скилидки чесън (обелени и нарязани на тънки ивички) 
1 к. л. риган 
1 кафена лъжица сушен магданоз или пресен на вкус 
1 консерва риба тон (отцедена)

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Слагам макароните да се варят и малко преди да са готови ги свалям от котлона. Докато чакам да се сварят, запържвам в зехтина останалите продукти (за около 10 мин.), до тогава, когато сосът се посгъсти. След това прибавям рибата тон и ригана и леко запържвам на котлона за около 2 минути. Прибавям солта и полусварените макарони и всичко варя още 1-2 мин., докато макароните са готови. Може пресен магданоз и лук за украса, а също и маслини.
Добър апетит!

Снимка: freeimages

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Солена торта с риба тон
Риба тон с гъби и естрагонов сос

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай