Приготвяне:
В кухненски миксер излейте вермута. Добавете аншоата, лимоновия сок, масло, чесън и 90 г маслини. Смелете ги на едро пюре. Загрейте олиото в тиган. Изпържете рибните филета по 1 мин. от всяка страна. Отцедете ги и ги оставете на топло. Поставете в тавичка доматите и тиквичките нарязани на кръгчета. Поръсете ги със зехтин. Изпечете ги на грил до златистокафяво, като от време на време ги обръщате. Сложете маслиненото пюре в тиган. Поставете го на котлона да заври 2 минути, като енергично го разбърквате. Добавяте останалите маслини и кориандъра. Заливате филетата с малко сос. Гарнирате с листа маруля, добавяте печените зеленчуци и сервирате ястието топло.
Да ви е сладко!
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Сирене с маслини във фолио
Салата с ролца от раци и маслини
Зелена салата с маслини и царевица