Меню

Риба тон с маслини, кориандър и вермут

12 юли 2010 | 11:36 | Аз жената
Добави в любими
4 консерви тон филе в собствен сос ди алба 
3 супени лъжици сладък бял вермут 
3 броя филета от аншоа, прецедени 
2 с. л. лимонов сок 
1 скилидка чесън едро нарязана 
170 г черни маслини без костилки 
50 мл олио 
100 г домати 
200 г тиквички 
1 с. л. зехтин за поръсване 
3 с. л. пресен кориандър 
6 броя листа от маруля за гарниране

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В кухненски миксер излейте вермута. Добавете аншоата, лимоновия сок, масло, чесън и 90 г маслини. Смелете ги на едро пюре. Загрейте олиото в тиган. Изпържете рибните филета по 1 мин. от всяка страна. Отцедете ги и ги оставете на топло. Поставете в тавичка доматите и тиквичките нарязани на кръгчета. Поръсете ги със зехтин. Изпечете ги на грил до златистокафяво, като от време на време ги обръщате. Сложете маслиненото пюре в тиган. Поставете го на котлона да заври 2 минути, като енергично го разбърквате. Добавяте останалите маслини и кориандъра. Заливате филетата с малко сос. Гарнирате с листа маруля, добавяте печените зеленчуци и сервирате ястието топло.
Да ви е сладко!

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Сирене с маслини във фолио
Салата с ролца от раци и маслини
Зелена салата с маслини и царевица

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай