
Приготвяне:
Нарежете на кубчета двете филийки хляб, осолете и ги запържете до златисто в предварително загрятото масло и оставете да изстинат. Измийте добре марулята и я нарежете на тънки ивички. Нарежете Чери доматите на половинки, краставиците и репичките на 1/2 кръгчета и лука на дребно. Сложете в голяма купа марулята, отгоре подредете отцедената царевица, краставиците, доматите, репичките, консервата риба тон, пресния лук. Овкусете с лимоновия сок, балсамовия оцет, зехтина и сол на вкус.
При сервиране поднесете поръсена с пармезан и кротони.
Така поднесената салата е истинска наслада за сетивата!
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Салата с авокадо, моцарела и домати
Салата с риба тон, домати и маслини
Вкусна салата с пипер и домати