Меню

Панирани рибни топки

19 юли 2010 | 14:27 | Аз жената
Добави в любими
5-6 бр. шайби риба тон (около 500 г) 
500 г картофи 
2 яйца 
черен пипер, сол и олио за пържене

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Рибата се сварява и обезкостява. Картофите се сваряват и намачкват с вилица. Смесват се с рибата, прибавя се черен пипер и сол. Всичко се омесва добре. Оформят се топки с големината на мандарина . Така направените топки се потапят в разбитите яйца и се пържат в обилно сгорещената мазнина. (Съотношението на рибата с картофите е 1/1. Картофите и рибата задължително трябва да бъдат студени, за да не се пръска сместа, когато се пържи.)

Снимка: photl.com

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Лазаня с риба тон
Пържен сафрид на клечка

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай