
Приготвяне:
Лукът, морковите и гъбите се задушават в маслото или олиото. Като се запържат се прибавят настърганите домати, виното, солта и черният пипер. Задушава се всичко около 10 мин. Рибата тон се нарежда в тавичка и се залива със зеленчуковата смес. Пече се във фурната около 15 мин., след което се прибавя около 100 г сметана за готвене. Допича се.
Поднася се с гарнитура от варени картофи, приготвени по следния начин: 5- 6 сварени картофа се намачкват с вилица и се заливат със затоплено 1к. ч. прясно мляко. Подправят се с олио (зехтин), лимонов сок и сол на вкус.
Снимка: photl.com
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Кюфтета от риба тон
Салата от картофи с майонеза
Огретен от картофи и тиквички