Меню

Руло с риба тон

20 юли 2010 | 14:51 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 кутийки риба тон 
10 големи сварени и обелени картофа 
5 сварени и отцедени моркова 
червена и зелена чушка за украса 
една шепа зелени и една шепа черни маслини без костилки 
сол, черен пипер, къри, кориандър и кимион на вкус 
Един лист фолио

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Свареният картоф се прави на еднородно пюре с по-твърда консистенция за разстилане и се слага внимателно върху фолиото, после се слага в средата по дължина риба тон, 5 сварени моркова, един под друг, между тях се редуват от двата цвята маслини, рулото се завива внимателно с помощта на фолиото и отгоре се украсява с разрязани маслини във формата на цветя и с резенчета от цветните пиперки или чушки, така, че да стане много красиво и приятно не само на вкус, но и на вид. Овкусяването на продуктите е по ваш вкус, преди да се завие рулото. Задължително се оставя да престои 3 часа в хладилник за да се стегне преди да се поднесе и да впечатли гостите с вкуса и вида си :)

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Пъстърва с бекон
Рибни рулца

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай