Нарязвате картофите на малки кубчета, както и лука и киселите краставички. Слагате ги в тава, отгоре изсипвате и двете кутии риба тон, като на едната изхвърлете мазнината, преди това. Поръсете зеленчуците, босилека, мащерката, чубрицата и соевия сос.
Залейте със 400-500 мл вода и разбъркайте добре. След това печете на силна фурна, докато стане готово. Разбийте с миксер киселото мляко и яйцето, след което залейте мусаката отгоре, без да разбърквате и поставете отново във фурната, докато се запече. Извадете и оставете да изстине.
Нарежете и консумирайте с удоволствие. За украса може да използвате свежи резени краставици.
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Гръцка мусака
Класическа мусака
Пъстра постна мусака
Мусака с макарони
Мусака с ориз и боб
Зеленчукова мусака