Рибата, нарязана на парчета се маринова в лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 20-30 минути. Карфиолът, накъсан на цветчета, картофите, нарязани на кубчета и гъбите, нарязани на парченца се слагат в 2 ч. чаши кипяща подсолена вода и се варят 20 мин. заедно с кима. Отцеждат се и докато са топли се смесват с кравето масло. Подготвената риба се задушава в растителното масло 15-20мин.
Сервира се в затоплени чинии и се поръсва с магданоз. към нея се прибавя зеленчуковата смес.
Много е вкусна! Добър апетит!
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
Снимка:
shc.hu
* * *
Пастет от риба тон и задушени зеленчуци
Ориз със зеленчуци на фурна
Патладжанени пътъчки със зеленчуци