Картофите се правят на пюре, след като ги обелите и сварите. Посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото, прибавят се картофите и се запържват за 5 минути. Рибата тон се отцежда от мазнината и се прибавя към картофите и лука. Сметаната и леко разбитите яйца се прибавят към картофите, заедно със ситно нарязания магданоз. Смесва се и се овкусява със сол. В леко намазана тавичка се слага един лист бутер тесто, изсипва се сместа отгоре, покрива се с другия лист бутер тесто и се оставя да се пече, в предварително загрята фурна на 240 градуса, за 20-30 минути. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с настъргания кашкавал и се доизпича.
Приятен апетит!
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Солена торта с риба тон
Всички рецепти за торти на едно място