Меню

Солена торта от бутер тесто с риба тон

22 юли 2010 | 18:31 | Аз жената
Добави в любими
2 листа бутер тесто
1 кг картофи
1 глава лук
100 грама масло
3 кутии риба тон
1 ч. ч. готварска сметана
3 яйца
магданоз по вкус
200 грама кашкавал
сол по вкус

Продукти
Приготвяне

Картофите се правят на пюре, след като ги обелите и сварите. Посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото, прибавят се картофите и се запържват за 5 минути. Рибата тон се отцежда от мазнината и се прибавя към картофите и лука. Сметаната и леко разбитите яйца се прибавят към картофите, заедно със ситно нарязания магданоз. Смесва се и се овкусява със сол. В леко намазана тавичка се слага един лист бутер тесто, изсипва се сместа отгоре, покрива се с другия лист бутер тесто и се оставя да се пече, в предварително загрята фурна на 240 градуса, за 20-30 минути. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с настъргания кашкавал и се доизпича.
Приятен апетит!

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Солена торта с риба тон
Всички рецепти за торти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
@@ ( преди 11 години )
Да не е месец на риба Тон? Как е възможно всичко да е само с риба Тон, няма една нормално рецепта!!!От редакцията:Да, така се получи, но сърце не ни даде да не публикуваме много от рецептите от този конкурс. А иначе, щракнете на "Готварство", после например на "Основни", после на някой от линковете предишна1234следващаи ще намерите много, вече наистина много и всякакви рецепти. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
maca ( преди 11 години )